Koča na Kamnem griču

Pridite in odkrijte čudoviti Planinski dom na Kamnem griču – Kraj, kjer se srečata narava in čar gostoljubnosti!

Naš dom se nahaja na slikovitem Kamnem griču, jugozahodno od Sodražice, in je priljubljena destinacija za domačine ter pohodnike iz širše okolice. Uživajte v miru in čudovitem razgledu z nadmorske višine 1016 m, kjer se bo vaše srce odprlo ob pogledu na okoliško hribovje in osupljive Kamniško-Savinjske Alpe. Ob lepem vremenu boste občudovali tudi najvišjo goro v Sloveniji, Triglav, kar iz našega šanka. To je izjemen privilegij, ki ga ponuja le naša koča!

V notranjosti doma boste pozdravljeni v prijetnem prostoru, ki ga krasijo tradicionalne slovenske jedi in osvežilni napitki. Najemnik doma se z veseljem trudi, da so jedi pripravljene iz lokalnih sestavin, kar vam bo omogočilo pristno in okusno doživetje. Pri nas se boste počutili kot doma. Poleg osnovne ponudbe prenočišč in hrane, vam nudimo tudi možnost organizacije različnih dogodkov, kot so družinski izleti, rojstnodnevne zabave in sestanki. Pri nas je vedno prostor za nepozabne trenutke!

Planinski dom je odprt vsako soboto popoldan, pa tudi ob nedeljah in praznikih. Za večje skupine smo na voljo tudi med tednom, po predhodnem dogovoru. Na voljo imamo 15 prijetnih prenočišč v 4 sobah ter 30 udobnih sedežev v prostoru s prijetno domačo krušno pečjo. Med tednom vam je na voljo tudi vetrolov, ki nam je na voljo tudi, ko je koča zaprta in nudi zavetje pohodnikom v hladnih zimskih mesecih. Ne pozabite na našo čudovito zunanjo teraso, kjer se lahko v poletnih mesecih sprostite, uživate in občudujete osupljiv razgled na pogorje Snežnika.

Okolica doma je pravi raj za različne planinske aktivnosti, kot so pohodništvo, opazovanje gozdnih živali, turno kolesarjenje in sproščujoč oddih v objemu neokrnjene narave.

Obiskovalci obožujejo naše priljubljene poti iz vasi Nova Štifta, Loškega potoka ali Sodražice, ki vodijo do našega Planinskega doma na Kamnem griču. Naše poti niso zahtevne, trajajo približno 1 do 2 uri in so primerne tudi za manjše otroke. Ob prihodu v naš Planinski dom jih bomo razveselili s slastnimi palačinkami in leseno gugalnico, da se bodo še dodatno zabavali in uživali v svojem obisku.

Vabljeni v Planinski dom na Kamnem griču!

ODPIRALNI ČAS

SOBOTA: od 14. do 19. ure
NEDELJA: od 9. do 19. ure
PRAZNIKI: običajno od 9. do 19. ure

OSKRBNIKA

MIrko 031 393 643
Bojana 031 483 809

KAPACITETE KOČE

30 sedežev
15 postelj (v 4 sobah)

Nedeljska kosila in pogostitve za večje
skupine po predhodnem dogovoru.

Pošlji nam sporočilo!